top of page

"Du er den bedste læge"

For nogle år siden boede jeg i en periode i min fars sommerhus i Saltum ved Vesterhavet i Nordjylland. I den periode oplevede jeg flere gange, at jeg blev temmelig syg. Om natten i mine drømme oplevede jeg jordskælv, og at jeg arbejdede med radioaktivt udslip og jeg havde flere lignende stærke drømme. Jeg var meget optaget af, hvordan jeg kunne helbrede mig selv, bl.a. ved at lade engle og andre væsener, som stod omkring mig hele natten strålede healende energi til mig.

En morgen vågnede jeg ved, at mine celler sagde til mig "Du er den bedste læge". Det blev i det øjeblik ret klart for mig, at behandling og healing var noget, som jeg ville komme til at beskæftige mig med i fremtiden. Det var klart for mig allerede den gang, at det der lå i ordene var, at jeg er min egen bedste læge. Helingen, helbredelsen kommer indefra. Jeg skal naturligvis tage imod den hjælp, som jeg kan få fra andre med mere erfaring, men det er den helbredende kraft i mig, som skaber den egentlige healing.(1)

Derfor vil jeg nu gerne give budskabet videre til dem, som endnu ikke er klar over det: DU ER DEN BEDSTE LÆGE!!!

Jeg siger ikke, at du ikke skal gå til din læge eller andre behandlere, når du føler, at du har brug for det, men at det er i dig, at de egentlig helbredende kræfter skal findes og frigives. De kan være blokeret fysisk, emotionelt, mentalt eller på andre planer, men når blokeringerne fjernes, har du uanede kræfter til rådighed.

Kinesiologi mm.

For mig er kinesiologien et så vidunderligt redskab. Som kinesiolog kan jeg hjælpe mine klienter, med at få frigivet deres egne iboende, helbredende kræfter. Min opgave er blot, at lytte til klientens krop, og lade den vise hvilken afbalancering, som bedst kan hjælpe med at få fjernet de (energetiske) blokeringer, som skaber ubalance i kroppen, og som derfor hæmmer de naturligt helbredende kræfter i at gøre deres arbejde.

Er det ikke fantastisk? Det synes jeg, og jeg er dybt taknemmelig for, at kinesiologien er blevet en del af mit liv/arbejde.

Der findes mange andre rigtig gode behandlingsformer. Jeg har selv haft stor glæde af bl.a. Alexanderteknik, Kranio-Sakral Terapi, Rosenmetoden og akupunktur. Desuden kan jeg varmt anbefale meditation. Det er også min oplevelse, at bevidsthed omkring hvad jeg spiser og drikker, er af afgørende betydning for at mine celler får de optimale betingelser. Antroposofiske homøopatiske midler har i mange år været en naturlig del af mit "husapotek". Det er egentlig det jeg har i mit "husapotek" i dag. Jeg kunne f.eks. umiddelbart ikke drømme om at tage en pille mod hovedpine i dag. Igen siger jeg ikke, at det ikke kan være på sin plads at tage smertestillende(!), men det er ikke sket for mig de sidste snart mange år, at jeg ikke har kunnet finde årsagen til en hovedpine eller anden smerte enten i fysiske spændinger, som kunne afspændes ved meditation eller yogaøvelser, eller ved at finde frem til en tanke eller følelse (eller situation) som kilde til smerten. Til tider har jeg opsøgt en behandler for at få hjælp til at finde ind til kernen, og det vil jeg hellere gøre i dag, end jeg vil slå den ned med smertestillende medicin, hvilket for mig at se kun kan være symptombehandling.

Musik

Det er de senere år gået op for mig, hvordan også musikken kan have en stærk healende virkning. Igen vil jeg sige, at det egentlig ikke er musikken i sig selv som helbreder, men nogle vibrationer kan hjælpe til at frigive de fastlåste helbredende kræfter i os. Til at åbne for forbindelsen mellem vores helende kraft og vores fysiske krop.

Englene

Undrer du dig over, at jeg nævnte engle og andre væsener i starten, og at de rent faktisk hjalp mig, og resten af vejen har jeg kun talt om den helbredende kraft i mig. For mig er de uadskillelige. Englene arbejder i mig, omkring mig og med mig, men det er af afgørende betydning, at det er i mig, at jeg søger og finder de healende kræfter. Før og til dels endnu skete/sker helbredelsen ubevidst, men med tiden bliver det vores opgave som mennesker at lære, mere og mere at tage ansvaret bevidst. Se pkt 1 nedenfor. Som Ruldolf Steiner udtrykker det, skal vi finde trøsteren, Helligånden, i os.

Englene er en del af mine helbredende kræfter, og ikke noget adskilt fra mig.

Solnedgang ved Saltum Strand

(1) Ifølge Rudolf Steiner er det netop Kristi budskab i Saligprisningerne, når han siger: "Salige er de som sørger, for de skal trøstes". I tidligere tider har mennesket kunne helbredes ved at lade sig bortrykke fra deres jeg til en tilstand hvorfra de kunne finde helbredelse for jordens lidelser. Men nu skulle mennesket gennem styrkelse af deres jeg søge kraften i deres eget indre, søge trøsteren i deres indre.

Hermed lyder Steiners oversættelse af Matt. 5,4: "Opfyldt af Gud (salige) er de mennesker, som ikke jager lidelsen bort gennem et ekstatisk hæven-sig op til Gud, men som bærer den og udvikler jeg'ets kraft, hvorigennem de selv finder parakleten (trøsteren), som man senere kaldte Helligånden, og som åbenbarer sig gennem jeg'et." (fra foredrag 8. februar 1910 i Berlin)

#behandling #kinesiologi #healing #minsang

You Might Also Like:
bottom of page